Καλησπέρα σας μικροί μου αθλητές !

Μπορεί οι προπονήσεις των Ακαδημιών μας να σταμάτησαν απότομα,άλλα ήταν μια αναγκαία και άκρως απαραίτητη μορφή αντίδρασης όλων μας, απέναντι σε έναν εχθρό, που μπορεί να είναι αόρατος, αλλά να μονοπωλεί τις συζητήσεις μας τόσο εντός του σπιτιού μας, αλλά και σε συζητήσεις με φίλους στο διαδίκτυο, ή τηλεφωνικά.

Μας οδήγησε σε μια ιδιαίτερη μορφή απομόνωσης, όπου όμως μπορούμε να ενημερωνόμαστε με όποιο τρόπο επιθυμούμε, να διασκεδάζουμε με μορφές διασκέδασης που οι πιο παλιοί τους αναπολούσαν σαν κάτι χαμένο στα βάθη της μνήμης . Θυμηθήκαμε επιτραπέζια παιχνίδια με την οικογένειά μας, να ακούμε παραμύθια από τους μεγαλύτερους, αρχίσαμε να συζητάμε με τους γονείς μας αφού πλέον είμαστε πάρα πολλές ώρες μαζί τους και να κάνουμε σχέδια για το τί θα κάνουμε όταν μετά από λίγο καιρό θα μπορούμε να ζούμε ξανά την ζωή μας φυσιολογικά όπως πριν.

Αν κάτι μας λείπει, είναι η παρέα με τους φίλους και τις φίλες μας όμως! Αυτό που οι μεγαλύτεροι λένε «κοινωνικοποίηση».

Και ας μην ξεχάσουμε όμως ότι ο αθλητισμός είναι η υπέρτατη μορφή κοινωνικοποίησης. Θα μπούμε ξανά στις αυλές των σχολείων μας, θα βρεθούμε ξανά στο στο γήπεδο για να προπονηθούμε με τους συναθλητές και τους προπονητές μας.

Ολοι μας, εδω στις Ακαδημίες των Ταύρων, ευχόμαστε να είσαστε όλοι καλά, εσείς παιδιά,οι οι γονείς και οι παππούδες και οι γιαγιάδες, που τόσο σας αγαπούν και θέλουν την πρόοδο σας τόσο στο σχολείο αλλά και στον αθλητισμό.

Ακης Παπαμαυρουδής

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής-προπονητής καλαθοσφαίρισης