Δεν επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνα στον οποίο ομάδα προσέρχεται να αγωνιστεί με φανέλες στις οποίες αναγράφεται όνομα άλλης ομάδας

Η διάρκεια κάθε αγώνα είναι 4 8λεπτα καθαρού χρόνου.

Στο Φύλλο αγώνα γράφονται δύο(2) 8λεπτα ανά ημίχρονο(1ο,2ο 8λεπτο στο Α ημίχρονο και 3ο,4ο 8λεπτο στο Β ημίχρονο)

Στο τουρνουά δεν ισχύει η βαθμολογία και σε περίπτωση ισοπαλίας θα δοθεί  μόνο μία (1) παράταση τριών(3) λεπτών, χωρίς timeout.

Κάθε ομάδα μπορεί να δηλώσει μέχρι 15 (δεκαπέντε) αθλητές-αθλήτριες. Σε περίπτωση που μια από τις δύο ομάδες δηλώσει δέκα (10) αθλητές-αθλήτριες μόνο, τότε και η αντίπαλη ομάδα μπορεί και αυτή να αγωνιστεί με δέκα (10) αθλητές-αθλήτριες, ανεξάρτητα εάν έχει δηλώσει δεκαπέντε.

Εάν μια ομάδα δηλώσει κάτω των δέκα(10) παικτών, ο αγώνας δεν θα διεξάγεται ,η ομάδα αυτή χάνει τον αγώνα ο οποίος κατοχυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας με σκορ 20-0.

Οι ομάδες του τουρνουά είναι υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν κάθε αθλητή τους για τουλάχιστον ένα 8λεπτο σε κάθε αγώνα.

Συγκεκριμένα στο Α’8λεπτο του αγώνα, θα συμμετέχουν πέντε (5) αθλητές, που θα αντικατασταθούν από άλλους πέντε(5) πριν την έναρξη του δεύτερου 8λέπτου.

Οι αθλητές που θα απομείνουν, θα συμμετέχουν στο τρίτο 8λεπτο.

Κατά την διάρκεια των δύο πρώτων 8λέπτων του πρώτου ημιχρόνου, δεν επιτρέπεται η αντικατάσταση αθλητών, πάρα μόνο σε περίπτωση τραυματισμού ή αποβολής ,με αθλητή που δεν έχει συμμετάσχει μέχρι εκείνη την στιγμή.

Στο τρίτο 8λεπτο επιτρέπονται αλλαγές μόνο στους αθλητές που έχουν χρησιμοποιηθεί και παίζουν για δεύτερη φορά στο παιχνίδι. Στο τέταρτο 8λεπτο επιτρέπονται οι αλλαγές για όλους.

Δεν επιτρέπεται σε ομάδα να εφαρμόζει άμυνα ζώνης,zone press με παγίδες και οποιαδήποτε παραλλαγή της.

Εάν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο τότε οι διαιτητές μπορούν να τιμωρήσουν με τεχνική ποινή την υπαίτια ομάδα και αν στην συνέχεια διαπιστώσουν επανάληψη της παράβασης μπορεί να διακόψουν τον αγώνα σε βάρος της.

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΜΥΝΑ ΜΑΝ ΤΟ ΜΑΝ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.

Σε κάθε 8λεπτο θα δίνεται ένα (1) time out στο 4ο λεπτό.

Οι προπονητές της κάθε ομάδας ,στο τέλος του αγώνα, υποχρεούνται να αναγράφουν στο πίσω μέρος του φύλλου αγώνα, τους δύο διακριθέντες αθλητές της αντίπαλου ομάδας. (MVP)